خلاصه کتاب کلیات فلسفه از زینب شکیبی و سیدعلی علم الهدی و جلال پیکانی
search
  • خلاصه کتاب کلیات فلسفه از زینب شکیبی و سیدعلی علم الهدی و جلال پیکانی

خلاصه کتاب کلیات فلسفه از زینب شکیبی و سیدعلی علم الهدی و جلال پیکانی

10,000 تومان
بدون مالیات
تعداد
موجود است

  سیاست امنیتی

اطلاعات شما به امانت نزد ما نگهداری خواهد شد ، افتخار ما اعتماد شماست.

  سیاست ارسال

ارسال کلیه سفارشات از طریق پست پیشتاز تا 24 ساعت بعد از خرید صورت می پذیرد.

  ضمانت برگشت وجه

در صورت عدم رضایت هنگام تحویل محصول امکان برگشت وجه وجود دارد.

نکته: پیشنهاد می کنیم “  کتاب دست دوم کلیات فلسفه از دکتر زینب شکیبی و دکتر سیدعلی علم الهدی و دکتر جلال پیکانی  ” را در سایت pandbook.ir  بخوانید .

آنچه در سرفصل مصوب این رشته در برنامه ریزی وزارت علوم ، تحقیقات و فنّاوری آمده است، نشانگر آن است که هدف اصلی از تعریف درس یادشده در قالب دو واحد درسی برای این رشته ها، آشنایی دانشجو با سیر کلی تفکر فلسفی می باشد. این اتفاق نیز به دو جهت برای دانشجویان در حوزه علوم انسانی اهمیت دارد: اول آنکه آشنایی با فلسفه و چگونگی تحول آرای فیلسوفان،موجب تقویت نگاه انتقادی در دانشجویان خواهد شد و دوم آنکه فهم عمیق تئوری ها و نظریات در رشته های مختلف علوم انسانی در گرو آشنایی با فلسفه های مضاف به نوبۀ خویش مستلزم آشنایی کلی و اجمالی با مباحث فلسفه محض و سیر تحول آرای فیلسوفان است.

فصل اول دوره یونان باستان از تالس تا سقراط

تلطیان : ارسطو معتقد است تالس بنیانگذار فلسفه است. از همین رو معمولا مبحث تاریخ فلسفه با تالس آغاز می گردد. البته واقعیت آن است فیلسوفان هندی و چینی و ایران باستان قبل از تالس بودند و این نگاه امری پذیرفته شده نزد مورخان فلسفه است. 

تالس : تالس از این جهت سرآغاز فلسفه محسوب میشود که اولین متفکری است که بحث از بازگشت موجودات متکثر به یک اصل واحد و منشاء واحد را مطرح کرده است. او معتقد است اصل و منشاء همه موجودات و واقعیت متمایز ( آب ) است. این سخن وی یعنی اینکه او در ورای موجودات متکثر و متمایز به دنبال یک امر واحد میگردد که همه را به آن پدیده یکتا بازگرداند. پس در واقع درک حسی ما از موجودات مختلف را کافی و تمام نمی داند و معتقد است باید در ورای این پدیده های محسوس یک دیگر نهان و مستتر باشد که ریشه ی آنها است یعنی میان واقعیت اصیل و نمود حسی اشیاء تمایز قائل شود و به نوعی تمایز میان ) نمود ) و ( بود ) اشیا را می پذیرد. آموزه ی دومی که سبب می شود اندیشه و رنگ و بوی بگیرد آن است که آهن ربا را جاندار می پندارد (یعنی جاندار پنداری جمادات ) اینکه جاندار بنداری از کجا به تفکر بشر راه یافته و اصولا چرا بشر در مقابل و بدن مساحت دیگری به نام (جان ) یا ( روح ) یا ( نفس ) قائل شده است، حداقل ۵ فرضیه جدی برایش مطرح گردیده است. اما به هر دو در تفکر اسطوره ای یونان باستان نماد و شاخصه اصلی برای جاندار بودن پدیدهها در حرکت داشتن ایشان تلقی شده است یعنی پدیده و شیئی جان دار در نظر گرفته میشد که واحد حرکت بود.

مشخصات

تعداد صفحه
25
فرمت فایل
pdf

احتمالا با این موارد هم علاقمند باشید