برای انجام ثبت نام به صورت کاملا مجازی فرم زیر را دقیق پر کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

چک صیادی چیست؟

از اردیبهشت ماه 1400 ، چک های صیادی جایگزین چک های معمولی شدند.تمامی چک های صادر شده صیادی به رنگ بنفش و دارای شناسه 16 رقمی می باشند که به آن شناسه صیادی می گویند.

سامانه صیاد برای جلوگیری از سواستفاده های احتمالی از چک ها بوجود آمد و هر فردی که چندبار چک آن برگشت بخورد دیگر هیچ بانکی به آن دسته چک نمی دهد.

مزیت چک های صیادی نسبت به چک های قدیمی ، قابلیت استعلام چک است.با این امکان فردی که چک دریافت می کند می تواند با استفاده از شناسه 16 رقمی روی چک وضعیت چک و صاحب چک را استعلام بگیرد.

ثبت  و تایید چک صیادی

مراحل واگذاری چک به شرح زیر است:

واگذار کننده چک باید چک را در سامانه صیاد به نام گیرنده چک (با مشخصات دقیق) ثبت نماید.

گیرنده چک باید به سامانه صیاد مراجعه کند و چک مورد نظر خود را تایید نماید.

درنهایت گیرنده چک باید به بانک مراجعه کند و چک را به حساب خود واگذار کند.

پس قبل از اینکه فرد چک صیاد را به حساب خود واگذار کند ، ابتدا باید چک ثبت و تایید شود و سپس به بانک مراجعه نماید و نکته مهم این است که یک چک صیادی بدون ثبت شدن به نام فرد ، هیچ ارزشی برای آن فرد نخواهد داشت.

انتقال چک صیادی

در برخی موارد ، فردی که چک به نام آن ثبت شده است می خواهد چک را به فرد یا شرکت دیگری بدهد ، در این مواقع فرد بایستی چک را تایید کند و سپس آن را به نام شخص یا شرکت مورد نظر خود انتقال دهد که به آن انتقال چک گفته می شود.

ابطال چک صیادی

گاهی پیش می آید که فرد چکی را به نام شخصی ثبت کرده است و می خواهد آن را ابطال کند و آن را به نام شخص دیگری ثبت نماید.در این مواقع دو حالت پیش می آید:

چک توسط گیرنده چک تایید نشده است.

در این حالت میتوان از فردی که به نام آن چک ثبت شده است تقاضا کرد که به سامانه صیاد مراجعه کند و وضعیت چک را رد کند.با این کار دوباره فرد می تواند چک را به نام شخص دیگری ثبت کند.همچنین میتوان به بانک مراجعه کرد و درخواست ابطال چک داد.

چک توسط گیرنده چک تایید شده است.

در این حالت گیرنده چک باید چک را به نام واگذار کننده انتقال دهد و واگذار کننده باید آن را تایید نماید.با این کار فرد دوباره می تواند چک را به نام شخص دیگری انتقال دهد.