پایان نامه ميزان تاثيرمشارکت کارکنان در ارزشيابي عملکرد بر رضايت شغلي در اداره بازرسي فني
اطلاعات شما به امانت نزد ما نگهداری خواهد شد ، افتخار ما اعتماد شماست.
ارسال کلیه سفارشات از طریق پست پیشتاز تا 24 ساعت بعد از خرید صورت می پذیرد.
در صورت عدم رضایت هنگام تحویل محصول امکان برگشت وجه وجود دارد.
اين تحقيق مصمم است ميزان تاثيرمشارکت کارکنان در ارزشيابي عملکرد بر رضايت شغلي در اداره بازرسي فني پتروشيمي اراک در سال 1378 را بررسي نمايد.چنانچه با هماهنگي آن اداره در راستاي اهداف طرح در باب ايجاد رضايت شغلي و با توجه به اهميت نيروي انساني فعال هر سازمان لازم است عواملي را که موجب رضايت شغلي کارکنان در سازمانها مي شود را مورد بررسي و مطالعه قرار دهد تا با نيتي متعادل و خداپسندانه و اراده اي محکم با رضامندي شغلي بسوي تمدن و بهروري در آينده اي بهتر کوشش نمود.
تاريخچه مطالعاتي (1)
با مراجعه به مرکز اطلاعات و مدارک علمي ايران وابسته به وزارت فرهنگ و آموزش عالي کتابخانه علوم اداري و مديريت بازرگاني دانشگاه تهران کتابخانه حسابداري و مديريت دانشگاه علامه طباطبايي و کتابخانه دانشگاه آزاد اسلامي واحد اراک معلوم شد که در زمينه انگيزش شغلي کارکنان و رضايت شغلي و ارزشيابي عملکرد و... مطالعات زيادي صورت گرفته است و پايان نامه هاي مختلفي در اين زمينه ها موجود ميباشد.اما نمونه اي که به ميزان تاثير مشارکت در ارزشيابي عملکرد بر رضايت شغلي کارکنان پرداخته باشد مشاهده نشد.
پايان نامه هاي مطالعه شده عبارتند از:
1- بررسي عملکرد طرح ارزشيابي شايستگي کارکنان دولت در شرکت مخابرات استان فارس از سال 1372 تا سال 1375 برادر کريم حق شناس
2- بررسي عوامل موثر بر رضايت شغلي کارکنان اداره تعاون استان مرکزي در سال 1377 برادر مجيد زنجيردار
3- بررسي طرح طبقه بندي مشاغل بر رضايت کارکنان در گروه صنايع کاغذ پارس درسال1377 برادر محمد رضا جليل نيا
4- بررسي عوامل موثر بر بر رضايت شغلي کارکنان اداره کار و امور اجتماعي استان مرکزي برادر ناصر نظام زاده.
5- شرکت بنياد آلومينيوم اراک در سال 1375برادر بررسي آثار ارزشيابي عملکرد بر کارايي کارکنان محسن جعفري.
6- تجزيه و تحليل فرمهاي ارزشيابي و آثار عملکرد در رضايت شغلي معلمان مشهد برادر مسعود منشي زاده نائين پايان نامه هاي مطالعه شده مطالب ارزنده و مفيدي در خصوص ارزشيابي عملکرد و رضايت شغلي دارند. اما هيچگونه ارتباطي با ميزان تاثير مشارکت کارکنان در ارزشيابي عملکرد بر رضايت شغلي کارکنان نداشتند.در تحقيقات مورد مطالعه قرار گرفته عوامل موثر بر رضايت شغلي را شناسايي نموده و تاثير طرح طبقه بندي بر رضايت شغلي کارکنان را و تاثير فرمهاي عملکرد بر رضايت شغلي را تحقيق و بررسي نموده بودند.
رضايت شغلي را نگرش کلي فرد نسبت به شغلش تعريف مي کنند.و عوامل تعيين کننده بر رضايت شغلي عبارتند از:
کارهايي که هماورد طلب هستند متناسب بودن حقوق و مزايا با کار شرايط مناسب کاري همکاري مساعد و تناسب شغل با فرد.
اثرات رضايت شغلي بر عملکرد کارکنان از اين قبيل مي باشند.رضايت شغلي بر بهروري اثر مي گذارد. رضايت شغلي و غيبت کارکنان با هم ارتباط دارند.
شيوه هاي ابراز نارضايتي عبارتند از:ترک سازمان اعتراض اقدام منفي.
در تئوري دو عامل انگيزش هرزبرگ عواملي که موجب نارضايتي مي شوند عبارتند از:ميزان حقوق شرايط کاري و سياست شرکت و عواملي که موجب رضايت شغلي مي گردند شامل کسب موفقيت شناخت يا شهرت مسئوليت و پيشرفت مي شوند که همه ي آنها با محتوي شغل و پاداشي که در سايه ي عملکرد به دست مي آيد بستگي دارد.
در تحقيقات مورد مطالعه قرار گرفته مطالب زيربط و قابل توجهي وجود داشت که رضايت شغلي را و عوامل موثر بر آن و تاثير طرح طبقه بندي و تاثير فرمهاي عملکرد کارکنان بر آن را بررسي نموده بودند.
در پايان نامه هاي مورد مطالعه قرار گرفته در مورد ارزشيابي شايستگي مطالبي مورتبط بااين تحقيق وجود داشت و از آنها استفاده به عمل آمد از آن جمله ريزي استفاده از نتايج ارزشيابي در برنامه نيروي انساني و کارمنديابي و انتخاب آموزش و تربيت کارکنان تعيين سير شغلي و حقوق و مزايا و شناخت استعدادهاي بالقوه ي کارکنان.
عوامل موثر بر ارزشيابي و شاخصهاي ارزيابي و مراحل ارزيابي و اينکه سيستم ارزيابي عملکرد هنگامي مي تواند موثر باشد که از شاخصهاي واقعي که ارتباط مستقيم با شغل دارند استفاده شود.و منظور از ارزيابي عملکرد فرايندي است که بوسيله ي آن کارکنان در فواصل معين بطور رسمي مورد بررسي و سنجش قرار گيرد .
((مشارکت يک مفهوم بنيادي در بررسي انگيزش است زيرا براي پديد آوردن و پذيرش دگرگوني نقش کليدي دارد.مشارکت موضوعي بنيادي در بررسي تصميم گيري است زيرا در گستره فراگرد انتخاب و گزينش جايگاهي ويزه دارد.با اين همه به رغم بسياري از گواهه هاي حاکي از اهميت مشارکت در مديريت عمومي بسياري از سازمانهاي دولتي همچنان ساختار رده بندي شده را حفظ کرده و از راه فراگردهاي غير مشارکتي و متمرکز به کار مي پردازد.))
در اين تحقيق مشارکت کارکنان در تصميم گيري در نظر است و مشارکت در مالکيت مد نظر نيست و چنانکه مشهود است مشارکت در تصميم گيري با شور و گفتگو و با جمع آوري نظرات کتبي و زدودن زوائد و يک پارچه کردن نظرات مشابه و نتخاب نظراتي که منافع همکاران را و با جمع آوري نظرات کتبي و زدودن زوائد و يک پارچه کردن نظرات مشابه و نتخاب نظراتي که منافع همکاران از نظر مادي و معنوي تامين نمايد و اجراي آن بوسيله ي مدير مربوطه باشد و مخصوصا مشارکت کارکنان در ارزشيابي عملکرد مورد نظر است.
در اين تحقيق کتابها و تحقيقاتي که به نحوي با موضوع در ارتباط بودند مورد مطالعه قرار گرفت که خلاصه اي از آنها در مرور مطالعاتي آمده است.
بيان مسئله(2)
محقق در نظر دارد موضوع ميزان تاثير مشارکت کارکنان در ارزشيابي عملکرد بر رضايت شغلي در اداره بازرسي فني پتروشيمي اراک در سال 1378 را مورد بررسي قرار دهد.با مراجعه به تاريخچه مطالعاتي تحقيقهاي انجام شده قبلي از نظر عنوان و زمان و مکان با تحقيق مورد بحث اختلاف زيادي دارد.با توجه به اهميت مشارکت کارکنان در سرنوشت خودشان و به استناد به آيات کلام الله مجيد(( و شاورهم في الامر))( ) و (( امرهم شوري بينهم))( )مشورت با کارکنان نيکو مي باشد و باعث خرسندي و در نهايت رضايت آنها ميگردد بنابراين لازم ديده شد اين تحقيق انجام پذيرد.
چهار چوب نظري(3)
در اجراي اين طرح دو روش ارزيابي مقايسه دو به دو و روش مقياس درجه بندي گسسته و از ارزيابي هاي ارزيابي از طريق خودسنجي ارزيابي همکاران از عملکرد گيرد و تحقيق در مورد ميزان تاثير مشارکت کارکنان در يکديگر و ارزيابي سرپرست مستقيم استفاده شده است.تا مشارکت کارکنان در ارزشيابي عملکرد صورت ارزشيابي عملکرد بر رضايت شغلي از طريق پرسشنامه و مصاحبه انجام شد.
فرضيات تحقيق(4)
از آنجا که محقق در صد آزمون فرضيات خويش مي باشد بنابراين داراي پايگاه اثباتي است.
فرضيه اول:ارزشيابي عملکرد کارکنان توسط سرپرست بدون دخالت خودشان باعث عدم رضايت مي شود.ارزيابي توسط سرپرست به تنهايي تحت تاثير موارد زير قرار مي گيرد.سختگيري تساهل محافظه کاري تعميم يک صفت ويژه تحت تاثير اعمال و رفتاري که به تازگي رخ داده است احتمال تبعيض تاثير ارزيابي نفرات قبلي قرار گرفتن و تعصبات شخصي سرپرست و اين موارد باعث عدم رضايت خواهد شد.
فرضيه دوم:ارزشيابي عملکرد کارکنان توسط خودشان(خود ارزشيابي)باعث ميشود اعتماد کارکنان به سازمان بيشتر شود.
خود ارزشيابي موارد زير را ايجاد ميکند:کارکنان مجبور ميشوند در مورد اعتماد خود دقت و مطالعه کنند و نقاط ضعف و قوت خود را دريابند و در جهت بهبود آن سعي نمايند.سازمان شرح وظايف کارکنان را به صورت واضح به آنها تفهيم مي کند ايجاد اعتماد متقابل به سازمان و بالا بردن اعتماد بنفس کارکنان باعث احساس امنيت کارکنان ميشود.
فرضيه سوم:ارزشيابي عملکرد کارکنان بوسيله خودشان (خود ارزشيابي)و همکاران و مسئولين رضايت شغلي را بيشتر ميکند.(مشارکت کارکنان)
مشارکت در ارزيابي عملکرد موارد زير را ايجاد مي کند کاهش امکان تبعيض روشن شدن بيشتر اهداف سازمان تعهد و دلبستگي بيشتر کارکنان به سازمان ايجاد آرامش و در نتيجه کاهش تشنج و ايمني بيشتر کارکنان افزايش منزلت شخصي کارکنان نظارت همگاني و مسئوليت پذيري کارکنان و تضارب آراء مختلف نتيجه ارزشيابي را به سمت صحت و درستي بيشتر سوق مي دهد.
اهداف مطالعاتي(1)
اهداف اساسي اين تحقيق مشارکت کارکنان در ارزشيابي عملکرد خودشان است تا از طريق خودارزشيابي و ارزشيابي همکاران حضور خود را در اين امر احساس کنند به اين وسيله تصور اينکه مسئولين بدون توجه به نظرات آنها ارزشيابي عملکرد را انجام مي دهند که احتمال خطا نيز وجود دارد از بين رفته و نارضايتي به حداقل برسد.از طرفي با شرکت انها در ارزشيابي خود و ديگران حس مسئوليت و اعتماد به نفس کارکنان بيشتر مي شود و متوجه مي شوند که همگي در برابر هم مسئوليت دارند.در مورد يکديگر اعلام نظر مي کنند پس فقط مسئول مربوطه را ناظر بر اعمال خود ندانند بلکه احساس نظارت همگاني نمايند و با توجه به اينکه ارزشيابي هر فرد ميانگين نظرات همگي و نظر مسئول است همکاري بين افراد بيشتر شود و رضايت شغلي نيز بهتر گردد.
حدود مطالعاتي(2)
اين تحقيق قصد دارد ميزان تاثير مشارکت کارکنان در ارزشيابي عملکرد بر رضايت شغلي را بررسي نمايد بنابراين متغيرهاي ديگر چه دروني و چه خارجي سازمان از قبيل وضعيت خانوادگي نحوه اسکان ابعاد شخصيت وضعيت فيزيکي افراد و اوضاع اجتماعي و سياسي و فرهنگي و اقتصادي و... که به نحوي بر رضايت شغلي کارکنان تاثير مي گذارد جزء اهداف اين تحقيق نميباشد.
اهميت مطالعاتي (1)
با توجه به اينکه انسان موجودي استخدا گونه و موسوم به اشرف مخلوقات چنانچه با انديشه هاي والاي الهي منشأ تحولات عظيم جهاني مي باشد.و انسان ابعاد گوناگون و نيازهاي مختلفي دارد که بعد از نيازهاي فيزيولوژيکي وامنيت نياز به احترام دارد.در عين حال دوست دارد طرف مشورت قرار گيرد.علي الخصوص در موردتصميماتيکه به خودش مربوط است مي بايستي مشارکت جويددر غير اين صورت دچار سرخوردگي و نارضايتي ميگردد.بنابراين مشارکت کارکنان در ارزشيابي عملکرد باعث خوشبيني آنها نسبت به سازمان شده و حس همکاري را در آنها بالا مي برد و اين موضوع نياز به تحقيق و بررسي دارد.