تحقیق بررسی آیا زن میتواند تمکین عام یا خاص نکند؟
اطلاعات شما به امانت نزد ما نگهداری خواهد شد ، افتخار ما اعتماد شماست.
ارسال کلیه سفارشات از طریق پست پیشتاز تا 24 ساعت بعد از خرید صورت می پذیرد.
در صورت عدم رضایت هنگام تحویل محصول امکان برگشت وجه وجود دارد.
با حقوق و خانواده واحد بنیادین جامعه و کانون اصلی رشد تعالی انسان است توافق عقیدتی و آرمانی در تشکیل خانواده که زمینه ساز اصلی حرکت تکاملی و رشد پاینده انسان است. اصل اساسی میباشد. غریزه جنسی یکی از مهمترین دلایل ازدواج و تشکیل خانواده است. همین غریزه در استمرار و استحکام خانواده نیز نقش مهمی دارد. زن و شوهر در برابر یکدیگر وظایفی دارند که از جمله آنها برقراری روابط جنسی رضایت بخش برای طرفین است سازگاری زناشویی تأثیر زیادی در کیفیت زندگی مشترک، طول عمر رضایت از زندگی و عملکرد والدینی دارد. رضایت نداشتن از روابط جنسی یکی از مهمترین دلایل بروز مشکلات در خانواده هاست. تحقیقات انجام شده نشان میدهد که بخش عمده ای از طلاق ها معلول نداشتن ارضای جنسی صحیح در خانواده است. سرد مزاحی زن و با مرد و با بی اهمیتی نسبت به ارضای صحیح و طبیعی غریزه جنسی خانواده را در معرض بروز آسیب های مختلف از جمله طلاق قرار می دهد. در اصطلاح فقهی و حقوقی به الزام زن برای برآوردن نیازهای جنسی شوهر تمکین خاص میگویند که تخطی از آن نشوز نامیده میشود. نکته قابل تامل این جاست که تمکین و نشوز اغلب برای زن به کار برده میشود. در حالی که وظایف زناشویی هم بر زن و هم بر مرد تکلیف شده است و هر دو باید این وظیفه را به بهترین صورت انجام دهند تا زمینه فحشا و منکر را در جامعه مسدود کنند. اما بسیاری از مردان به این نکته توجهی ندارند و کسب لذت جنسی را یک جانبه و متعلق به خود میدانند و شخصیت زن را در حد یک وسیله و ابزار پایین می آورند. تمکین در عرف حقوقی ما به دو معنای عام و خاص به کار برده میشود؛ تمکین عام به معنای قبول ریاست شوهر بر زن است ولی تمکین خاص ناظر به رابطه جنسی زن با شوهر و پاسخ دادن به خواست نقطه مقابل تمکین نشوز است که معانی مختلفی دارد از جمله اینکه نشوز به معنای آن است که هر یک از زن و شوهر دیگری را ناخوش دارد و با او معاشرت ناپسند کند. بنابراین تمکین و نشوز مباحثی دو جانبه هستند و نباید تنها در ناحیه زن مورد توجه حقوق دانان قرار گیرد. تمکین نکردن زن میتواند معیار تمیز اموری که شوهر میتواند از زن انتظار داشته باشد بستگی به عرف و آداب و رسوم اجتماعی دارد و نمی توان محدوده خاصی برای آن قائل شد.مقدمه و بیان مسأله
این مقاله در صدد است که ابعاد مختلف تمکین و نشوز را با مروری بر منابع فقهی و حقوقی مورد بررسی قرار دهد و ضمانت اجرای عدم تمکین زنان را بیا بیان کند؛ همچنین دلایل تمکین نکردن زن از دیدگاه روان شناختی بررسی شده و در ادامه تفاوت در برخورد فقهی و قانونی با زنان و مردان در صورت عدم ایفای وظایف زناشویی بحث و بررسی شود.
تمکین و نشوز از دیدگاه فقهی و حقوقی
تمکین
معانی مختلفی برای واژه تمکین در نظر گرفته شده است؟ برخی گفته اند که تمکین در لغت به معنای دادن است. برخی دیگر گفته اند تمکین در لغت به معنای جای داده تن در گرفتن است و مراد از آن آماده بودن زوجه برای زوج است به منظور استمتاع هر وقت که بخواهد مگر با عذر شرعی (شریف، ۵۹) فرهنگ فارسی معین تمکین را این گونه معنا کرده است تمکین لغتی عربی است و مصدر متعدی به معنای:
1- دست دادن فرمان بردن
2-قبول کردن و پذیرفتن
مشخصات
- تعداد صفحه
- 18
- فرمت فایل
- word
احتمالا با این موارد هم علاقمند باشید