خلاصه طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن(معارف و اندیشه های اسلامی )
search
  • خلاصه طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن(معارف و اندیشه های اسلامی )

خلاصه طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن(معارف و اندیشه های اسلامی )

20,000 تومان
بدون مالیات

برای گرفتن تمام منابع استخدامی و آخرین نکات آزمون های استخدامی  به شماره ۰۹۱۶۹۱۳۱۲۰۱  در پیام رسان های ایتا ، تلگرام ، واتساپ، روبیکا  پیام دهید و یا در صورت نیاز تماس حاصل فرمایید

برای دریافت نوبت مشاوره رایگان استخدامی پیرانه پند  کلیک کنید

تعداد
موجود است

  سیاست امنیتی

اطلاعات شما به امانت نزد ما نگهداری خواهد شد ، افتخار ما اعتماد شماست.

  سیاست ارسال

ارسال کلیه سفارشات از طریق پست پیشتاز تا 24 ساعت بعد از خرید صورت می پذیرد.

  ضمانت برگشت وجه

در صورت عدم رضایت هنگام تحویل محصول امکان برگشت وجه وجود دارد.

اگر مایل هستید از اسلام ،حقیقی شناخت عمیقی پیدا کنید حتما کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن را بخوانید خیلی از شناختهایی که از اسلام داریم ناقص است. واقعا با خواندن این کتاب شناخت ارزنده ای از اسلام پیدا میکنید که بسیار جلو برنده بوده و نگاه شما را متفاوت می کند.
با خواندن کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن نوشته ی رهبر معظم انقلاب عاشق تدبر در قرآن می شوید.
همواره شناخت نظام سیاسی اسلام برای راهبری یک مسلمان در نحوه رفتارش مهم است. کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن با تبیین نکات قرآنی در ارتباط با نظام سیاسی اسلام مقایسه ای است نکته اور میان مسلمانی که باید باشیم و مسلمانی که هستیم در این بخش قصد داریم خلاصه ای از فصل ۱ ایمان را بررسی کنیم.
مقدمه
حضرت آیت الله خامنه ای در ماه مبارک رمضان سال ۱۳۵۳ در مسجد ! حسن (ع) مشهد جلساتی با عنوان طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» داشته اند و طی آن به تبیین پایههای تفکر اسلامی بر مبنای آیات قرآن پرداخته اند ایشان با اشاره به اهمیت این ما گفته اند این جلسات پایه های فکری برای ایجاد یک نظام اسلامی است.
فصل۱ با آیاتی شروع شده که هر کدام حاوی نکات زیادی است اولین جلسه از مجموعه سخنرانی آیت الله خامنه ای پیرامون طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن در دومین روز ماه مبارک رمضان در مبحث ایمان به موضوع تقوا اتفاق و رحمت و مغفرت الهی اختصاص دارد. سخنران ۳۵ ساله مسجد امام حسن مشهد به صورت غیر مستقیم درباره مباحث سیاسی و اجتماعی روز نیز جملاتی در سخنرانی خود گنجانده است.
اینکه «رحمت خدا شامل حال ملتی است که به مسئولیتش عمل کرده باشد».
"اتفاق آن خرج کردنی است که با آن خلائی پر شود"
چند نکته از آن سخنرانی است که خطوطی از تصویر روشن اندیشه اسلامی را رقم می زند.
وأطيعوا الله وَالرَّسُولَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ(۱۳۲)
و خدا و پیامبر را اطاعت کنید تا مشمول رحمت شوید.
وَسَارِعُوا إِلَى مَغْفِرَةٍ مِن رَّبِّكُم وَجَنَّةٍعَرْضُهَا السَّمَاوَات والأرض أعدت للمُتَّقِينَ(۱۳۳)
شتاب کنید برای رسیدن به آمرزش پروردگارتان و بهشتی که وسعت آن آسمانها و زمین است و برای پرهیزگاران آماده شده است.
- نکات کلیدی
یک فرد مسلمان خودش را متقی میکند دارای تقوا یعنی آن تجهیز لازم را در مقابل آسیب گناه بر تن میپوشد و وارد منطقهی گناه میشود برای دستگیری گناهکاران خالصهی تقوا این است. وقتی که این معنای تقوا شد آیا تقوا مقدمه و وسیله ای برای پیروزی هست یا نه؟ میبینید که خیلی آسان وسیله ای برای پیروزی است.
اگر فقط بگوید اطیعوهللا اطاعت کنید از خدا پیغمبر را به عنوان مصداق و نمونه ای ذکر نکند آن کسانی هم که در نقطه مقابل پیغمبر قرار دارند ممکن است ادعا کنند که ما هم داریم اطاعت از خدا میکنیم.
☆رحم خدا و رحمت پروردگار را رقیب عموما عمل کردن و جایگزین عمل کردن میدانیم برای آنجا که عمل نکردیم و نافرمانی کردیم و مسئولیت و تعهد الهی نداشتیم آیه قرآن به عکس است میگوید عمل کنید اطاعت کنید شاید مورد رحمت پروردگار قرار بگیرید.
☆ مومنین کسانی هستند که احکام خدا و رسول کمترین غبار کدورتی بر روح و دل آنها بر جای نمی گذارد.
☆"وسَارِعُوا إِلَى مَغْفِرَةٍ مِنْ رَبِّكُمْ وَجَنَّةٍ عَرْضُهَا السَّمَاوَات والأرض أعِدَّتْ لِلْمُتَّقِينَ" (آل عمران / ۱۳۳)
معنی آیه سرعت بگیرید به سوی مغفرتی از پروردگارتان و بهشتی که پهنا و گستردگی آن به قدر آسمانها و زمین است که آماده شده است برای با تقوایان.
- نکات
☆ ای انسان به تو نمی گویند از دیگران سرعت مگیر و در خانه ،بخواب نیروهایت را به کار مزن دین میگوید مسابقه بده هر چه زیادتر اما به سوی چه؟ به سوی چیزی که شایسته توست. نه به سوی زندگی دنیا ای انسان بزرگ سرعت بگیر امسابقه بده اما به سوی چه؟ به سوی مغفرت الهی و بهشت برین الهی
☆ مغفرت یعنی چه؟ ما این بخششهای دنیوی را دیده ایم خیال کرده ایم که مغفرت خدا هم همین است... غفران یعنی خلالی که با گناه و نافرمانی خدا در روح انسان به وجود آمده برطرف شود. چه جوری برطرف شود آن نقیص های که در روح تو با گناه به وجود آمده؟ با جبران کردن با توبه با کوشش و سرعت گرفتن در مسیر کمال.
☆ باتقوا کیست؟ در آیه بعد به این سوال پاسخ داده می شود
"الَّذِينَ يُنفِقُونَ في السراء والضراء والکاظمين الغيظ والعافينَ عَنِ النَّاسِ وَاللهُ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ" (ال عمران / ۱۳۴)
معنى ايه آن کسانی که اتفاق میکنند در خوشی و ناخوشی و فروپرندگان خشم و گذرندگان از مردم و خدا دوست میدارد مردمان احسان کننده را.
 - نکات
☆سه ویژگی مهم با تقوایان اتفاق در خوشی و ناخوشی ،فروبردن خشم گذشتن از خطاهای مردم
☆ اتفاق یعنی چه؟ اتفاق خرج کردن هست اما نه هر خرج کردنی اتفاقی به آن خرج کردنی میگویند که با آن خلائی پر شود یک نیاز راستینی بر طرف شود. کجایند آن کسانی که میلیون ها خرج میکنند به ظاهر هم برای کارهای نیک خرج میکنند تا از زبان قرآن به آنها بگوییم بدبخت ترین مردهند.
☆ فروبرندگان خشم یعنی چه؟ یعنی بر اساس احساسات عمل نمی کنند همه جا بر اساس عقل نه فراموش کنندگان خشم گاهی عقل هم با خشم های درست همراه است. والَّذِينَ إِذَا فَعَلُوا فَاحِشَةً أَوْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ ذَكَرُوا اللهَ فَاسْتَغْفَرُوا لِذَّنوبِهِمْ وَمَنْ يَغْفِرُ الذُّنوب إلا الله وَلَمْ يُصروا على ما فَعَلُوا وَهُمْ يَعْلَمُونَ (آل عمران / ۱۳۵)

مشخصات

تعداد صفحه
46
مناسب برای
آزمون های آموزش و پرورش
فرمت فایل
pdf
آزمون استخدامی آموزش و پرورش
آموزگار ابتدایی
دبیری
کیفیت بخشی

احتمالا با این موارد هم علاقمند باشید